Així ha estat l’inici de curs a l’ESO de Fedac Horta

/
134 views

Com creiem que hauria de ser l’inici de curs?  

La nostra opinió és que les classes s’haurien de dividir en tres o quatre classes (A, B, C, D) perquè per temes de la covid és més segur. Pensem que qui decideix els grups de classe haurien de ser els tutors com cada any, que ells escullen els grups classe del curs següent. 

S’haurien de separar les taules en files verticals, per així mantenir la distància de seguretat. En algun cas no s’ha pogut fer això a Fedac Horta, ja que no totes les aules no tenen l’espai suficient.

Després, a l’hora del pati pensem que les classes del mateix curs es poden ajuntar, ja que pensem que no serveix de res perquè a fora de l’escola tothom és junta. A sobre estem d’acord que no és tan perillós, ja que estem a l’aire lliure.

Quines coses positives en podem extreure?

Aquest any a l’escola molta gent ha après a ser més pacient,  ja que ara està tot molt restringit i pots fer moltes menys coses de les normals. 

També aprens a treballar d’una altra manera i forma. Per exemple, s’utilitzen més els chromebooks perquè és una eina de treball individual que no cal compartir-la. 

I sobretot hem après a ser més responsables, en el sentit de no ajuntar-nos molt amb altres cursos, a desinfectar-nos les mans sovint. A més a més es posa en risc a gent, llavors intentem ser més responsables. En definitiva, que a part de la situació actual que estem vivim es pot extreure moltes coses bones. 

Quines coses negatives en podem extreure?

Per les normatives de la Covid han prohibit moltes coses i a nosaltres i algunes d’aquestes ens afecta de manera negativa. Sortir entre classe i classe ara està molt prohibit, perquè diuen que no ens podem ajuntar amb altres grups.

Per això l’escola ha decidit que cada curs entra i surt del pati i de l’escola en diferents hores. Aquesta norma no la veiem útil, ja que la majoria de gent no la pot complir, ens referim al fet que per exemple molta gent d’altres classes coincideix en extraescolars que és impossible portar mascareta, com l’esport. 

Respecte a l’hora del pati, cada classe té una zona restringida, no podem jugar a jocs d’esport, de pilota, de córrer. 

Quines són les normes de la COVID-19?

Aquest any, és un any molt complicat per tot això de virus, i per aquesta causa hem de seguir unes normes: 

A l’aula tots hem de mantenir una distància mínima de 1,5 metres de seguretat, en aquest cas no totes les classes poden mantenir la distància, però tenen en compte aquesta norma.

Cada alumne ha de poder portar el seu propi gel (encara que quan entres al recinte escolar t’has de posar gel obligatòriament, i hi ha una catifa plena de desinfectant que has de trepitjar per poder desinfectar-te les soles de les sabates). 

Ens recomana portar una mascareta de recanvi. I és obligatori no sortir als passadissos en tot moment, excepte quan es surt al pati.

Per altra banda cada matí els professors ens passen el termòmetre per veure si tenim algun símptoma, i si tenim aquest símptoma, truquen als pares i t’envien cap a casa.  

També hi ha horaris per anar al lavabo, cada classe té hores diferents per no coincidir. 

En l’escola està ple de cartells, hi ha diferents tipus i ara expliquem que vol dir cada un.

En aquest ens recorda que hem de rentar-nos les mans, portar bé la mascareta, mantenir la distància i recordar ventilar les aules. Aquests quatres coses són molt simples i importants perquè el virus no contagi als alumnes o professors.

En els lavabos trobem aquests cartells de com rentar-se bé les mans. Pensem que aquest cartell és molt útil pels més petits, ja que mai ensenyen aquestes coses tan útils i diàries.

Aquest cartell és una guia per cada classe per saber quan han de sortir, quan han de prendre la temperatura, quan han de baixar i pujar al pati i a quina hora poden anar al lavabo.

Com afecta aquest any els grups?

Pels grups més moguts serà difícil però pels grups que no ho són tant no serà igual. Els de segon som una mica moguts i ens costa més que altres cursos.

Per exemple, hi ha casos d’alumnes que no segueixen la normativa (surten als passadissos, a vegades es treuen la mascareta, al pati van amb altres classes…)

Fet per Aitana Arregui, Irene Navarro, Alba Perez, Carlota Soto, Emma Ferres i Clara Alba

El més recent