Són els videojocs una moda?

/
142 views

Mai has recordat un videojoc de la infància? Recordes el Clash of Clans? El Candy Crush?

Per què tenim videojocs molt presents durant una època de la nostra vida i, de sobte, deixem de jugar-hi?

Hi ha videojocs que desapareixen, que passen de moda. Sobretot els videojocs de mòbil, ja que aquests són gratuïts. Podríem dir que la gratuïtat dels videojocs afecta la durada de la seva popularitat. Els gratuïts viuen un boom en descàrregues i després aquestes disminueixen. Això sovint es deu al fet que després treuen un altre joc millor.

En canvi, els videojocs de pagament se solen mantenir d’una manera més regular, ja que creiem que el boca a boca influeix en les seves vendes.

No passa el mateix amb videojocs de la Play Station o d’altres dispositius de pagament, ja que aquests jocs acostumen a tenir un valor econòmic i els usuaris els aprecien més.

Hi ha multitud de videojocs, tant videojocs que no han fracassat i que es mantenen actius entre el públic consumidor, com videojocs que han fracassat. Aprofundim en el perquè d’aquesta tendència d’ús:

El boom del Fortnite

Fortnite Batle Royal va ser un joc creat en 2011 per Epic Games, i es va posar de moda el 2017, en aquesta època més de la meitat dels streamers més famosos van començar a jugar-lo i a streamejar i gravar-ho en vídeo.

Fortnite és un joc sobre supervivència, durant la partida has de batallar contra 99 jugadors escollint armes i recursos per construir i curar-se.

Cada tres mesos treuen una nova temporada i amb nova temporada, noves skins (personatges), de tant en tant canvien el mapa (posen una part d’hivern nevant, posen part d’una ciutat…).

Des del nostre punt de vista és un joc adaptat a un públic molt infantil i això és el que falla, ja que podria haver estat un joc que perdurés, però un cop passen els anys i aquests nens creixen, a l’ésser un joc adaptat al públic infantil, deixen de jugar i per tant el joc perd jugadors.

LOL

League of legends és un joc creat fa més de 10 anys que es basa en dos equips de 5 jugadors, amb les seves respectives bases, els quals tenen com a missió destruir la base rival.

Malgrat la seva antiguitat, el videojoc segueix movent milions de persones i moltíssims diners en les seves competicions. Des del nostre punt de vista, el joc et fa passar molt més temps amb els amics, i també et fa conèixer gent nova, això el fa mantenir-se en el cim.

Fall Guys

Fall guys és un videojoc que va ser llançat el 4 d’agost de 2020. És un joc que està inspirat en Wipeout i Amèrica ninja warrior.

L’objectiu del joc és que 60 jugadors han de superar reptes (en equip, o bé carreres, o jocs de supervivència). Han d’evitar obstacles per així aconseguir la corona i guanyar el joc.

El joc té per partida uns 60 jugadors aproximadament poden competir en partits similars a un Battle Royale.

Els jugadors, representats com a figures amb constància gelatinosa, es mouen per un camp de joc tridimensional, amb moviments diferents com saltar, agafar, grimpar o capbussar per ajudar en el joc.

L’objectiu és qualificar per a les rondes posteriors completant amb èxit cada un dels minijocs seleccionats a l’atzar.

El que ha fet que passi tan poc temps en el cim és que és un joc molt repetitiu.. Malgrat que sigui un joc molt divertit, després de deu partides consecutives comença a avorrir.

Minecraft

Minecraft és un joc de supervivència que es basa aanar recollint Objectes i amb ells anar millorant el teu Inventari per així acabar amb el drac del final, una Dimensió paral·lela a la que has d’anar per enfrontar-te a ell.

Per poder anar al end, has de minar, caçar monstres que apareixen a la nit o a la foscor per aconseguir recursos, aquest joc pots jugar-lo amb els teus amics.

Aquest joc et dóna molta llibertat, pots crear, amb altres jugadors, castells i fins i tot ciutats.

Hi ha diverses modalitats en el joc, hi ha els minijocs que consisteixen a lluitar contra altres jugadors en línia per ser el guanyador. Hi ha l’escenari de supervivència que consisteix a crear un món i aconseguir inventari a força d’anar aconseguint minerals per fer-te més fort. A la manera creativa, tens tots els blocs del joc a la teva disposició.

Minecraft és un joc amb una antiguitat de més d’11 anys, publicat el 2009. Inclou tendències escolars, és a dir, pots crear fórmules químiques. En la nostra opinió és un dels jocs més importants de la història, sent el joc més comprat de la història, simplement és el joc amb més suport i més afecte que li té la comunitat gamer.

En conclusió, els videojocs, com també la roba, es passen de moda. Però, tot i així, com hem vist, els videojocs poden ensenyar moltes coses i valors per a la vida en general. També els adults, els quals critiquen constantment difamant els videojocs, passen hores jugant a jocs.

A més hi ha tant psicòlegs com a professionals que de vegades recomanen jugar una mica a videojocs per augmentar la capacitat de reacció i altres valors.

Els videojocs en línia també poden arribar a fomentar les habilitats socials, i si et trobes a persones d’altres països, pots arribar a practicar anglès, la qual cosa t’obrirà múltiples portes a la vida.

Per: C. Valls

El més recent