Xerrada de conscienciació sobre la COVID-19

84 views

Tres professionals de la salut van oferir una xerrada a l’escola sobre la Covid-19 als alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat

Divendres dia 27 es va fer una videoconferència via Meet amb l’ Antonia Campolongo, professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC, el Salvador Macip, professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC i la Cristina O’callaghan, doctora en medicina per la Universitat de Barcelona (UB). 

La xerrada va començar parlant l’Antònia. Ens explicava que els primers mesos de la Covid va ser complicat perquè no hi havia prou espai pels pacients contagiats, no contagiats i també no hi havia espai pels infermers o metges.

També era molt lent, ja que per les mesures de la covid la gent no podia anar tant en grup pels ascensors o passadissos.

Després en Salvador va explicar-nos possibles descobriments cap al futur del canvi genètic. Va informar-nos del fet que ja s’havia canviat a dos nadons la genètica. Segons ell va dir que això podrien salvar moltes vides perquè podrien aturar moltes malalties com el càncer. 

La xerrada va finalitzar amb la Cristina primer  parlant sobre el medi ambient i les causes de les morts per causa de la contaminació. I que hem de canviar aquesta situació per la nostra salut.  I per finalitzar, Cristina va explicar l’origen en l’àmbit biològic del virus, i com els animals transmeten el virus als éssers humans. 

– Antonia Campolongo, professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC

És infermera gestora i coordinadora d’assajos clínics de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i professora del curs d’Especialització en Trastorns del Moviment dels estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

“Aquells mesos, quan comparties lloc a l’ascensor, que anàvem tots junts, les cares eren capbaixes, la gent no parlava”

– Salvador Macip, professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC

Metge i doctor per la Universitat de Barcelona. Investigador i professor associat del Departament de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat de Leicester, on dirigeix un laboratori on investiga sobre els mecanismes de càncer i envelliment.

–  Cristina O’callaghan.Doctora en medicina per la Universitat de Barcelona (UB), màster en epidemiologia per la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) i llicenciada en biologia per la UB

“La contaminació causa més de milions de morts a l’any”

Per I. Navarro, C. Alba, C. Soto, A. Arregui, A. Pérez, E. Ferrés

El més recent