Les Proves Cangur a FEDAC Horta

60 views

Les proves tenen l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès a través d’un concurs

Les proves Cangur són un concurs matemàtic que s’organitza en més de 30 països, amb l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès a través dels problemes. La competició es porta a terme anualment el mes de març.

Les proves cangur es convoquen internacionalment i es van organitzar per primera vegada el 1980 a Austràlia. Van ser realitzades simultàniament a Bielorússia, Hongria, Països Baixos, Polònia, Romania, Rússia i Espanya. Cada any incrementa el nombre d’alumnes participants, per exemple, van participar més de 600.000 alumnes el 1994.

Els alumnes de secundària de l’escola Fedac Horta, el dia 18 de març del 2021 van participar en les proves Cangur. Vam fer una petita entrevista de què és allò que pensaven els alumnes d’aquestes proves, algunes de les respostes van ser que tornarien a fer aquestes proves i que els hi va agradar molt aquesta experiència.

Algunes de les escoles que van participar són: l’IES Gregori Maians, l’Institut Cap Norfeu, l’IES de la Vall d’Alba i l’IES Almussafes i moltes més.

Per: A. Pérez

El més recent