Els Jocs Florals i la importància de la literatura

50 views

Sant Jordi és considerat el patró dels enamorats a Catalunya, un heroi protector que, segons explica la llegenda, va vèncer al drac i va salvar a la princesa, convertint-se així en un símbol de l’amor i de la victòria del bé sobre el mal.

A part de celebrar el dia dels enamorats, se celebra el dia del llibre, ja que dos dels escriptors més importants de la literatura, William Shakespeare i Miguel de Cervantes van morir el 22 i 23 d’abril, el dia de Sant Jordi, per això a les noies generalment, se’ls hi regala una rosa, per la llegenda, els nois, generalment els hi regalen un llibre.

A l’escola Fedac Horta, li donem molta importància a aquest dia i es celebra d’una manera especial.

Els més petits s’ajunten per crear una història que després es llegeix davant de tota l’escola, mentre que a la primària, a l’ESO i al Batxillerat, fan els “Jocs de la Gaia Ciència”, un certamen literari celebrat per primer com al segle XIV, a la cort provençal de Tolosa de Llenguadoc. Aquests jocs medievals oferien com a premi a la millor composició i altres premis honorífics, la qual cosa va donar lloc al nom del certamen.

EL SIGNIFICAT DE SANT JORDI PELS ALUMNES:

En què et vas inspirar per fer la teva història?

A mi, m’agrada molt el tema de las guerres, concretament la segona guerra mundial. Em vaig mirar moltes pel·lícules i documentals abans de Sant Jordi, perquè crec què és un tema que no s’hauria de tornar a repetir ja què és molt cruel.

De quina manera celebres Sant Jordi?

A casa meva no celebrem gaire Sant Jordi però normalment si ens comprem llibres entre la família.

Creus que és necessari celebrar els Jocs Florals des de ben petits?

Sí, perquè així els nens petits els ensenyen la importància de la literatura cap al nostra dia a dia i així sentiran més motivació per llegir i escriure.

Com et vas sentir quan vas veure que vas guanyar? T’ho esperaves?

Em vaig sentir be, perquè no m’ho esperava, i a més em va fer molta vergonya, ja que sóc molt tímida per aquestes coses. Va ser molt recomfortant perquè em vaig esforçar molt per fer el poema.

Per: V. Porta

El més recent