Una gran experiència amb l’escriptora Care Santos

79 views

Care Santos va venir a l’escola Fedac Horta i els alumnes la van entrevistar

El dia 2 de juny va venir a l’escola Care Santos, una escriptora guanyadora dels premis Edebé de Literatura Infantil i Juvenil, de Gran Angular, de Alandar de Narrativa Juvenil, de Ramon Muntaner de Literatura Juvenil, de Carmen Conde i de molts altres.

Care Santos és una escriptora catalana que escriu tant en castellà com en català. Va néixer a Mataró (Barcelona) el 1970. I és col·laboradora habitual de El Periódico de Catalunya i imparteix tallers literaris. Va començar a escriure als 8 anys, als 14 va guanyar el seu primer concurs literari i als 25 va publicar el seu primer llibre, un recull de relats. Des de llavors, ha publicat dotze novel·les, sis llibres de contes, dos llibres de poesia i un gran nombre de novel·les per a joves i nens.

Va haver-hi moltes preguntes sobre el seu treball i les seves novel·les, sobre quins eren els seus llibres preferits que ha escrit, quan va començar a escriure, si des de petita sabia que es dedicaria a això…

Al principi estàvem nerviosos, ja que van venir a enregistrar-nos el programa ‘Página Dos’ de televisió espanyola. Però després ja ens vam relaxar perquè va ser tot molt tranquil i vam estar a gust en tot moment.

També vam poder veure com treballen els periodistes de la televisió i experimentar la sensació de ser un periodista de veritat. Va ser molt divertit agafar els micròfons d’ells i fer preguntes mentre ens enregistaven, en aquell moment et senties important i imponent.

Care Santos ens va explicar coses molt interessants sobre la seva feina, com treballa, d’on s’inspira i quant triga a fer els llibres. Ella ens donava molta informació sobre cada pregunta i s’explicava molt bé en totes elles i ho feia d’una manera molt atraient. És molt interessant veure com pensa i com és la seva forma de veure la vida.

Per a fer les preguntes ens vam dividir en grups de seccions de redaccions i cada grup tenia un portaveu que era el que feia la pregunta. En total vam fer unes tres voltes de preguntes.

Va ser una experiència molt agradable, interessant i divertida, ho tornaríem a fer sens dubte. 

El més recent

Un futur incert

Com serà el món d’aquí 100 anys? És inútil intentar preveure el canvi climàtic que, ja