ZBE: una solució necessària

15 views

Barcelona, una ciutat amb una qualitat d’aire deplorable

Fet pels alumnes: Abril Sistac, Marc Ruiz, Ariadna Parise, Silvia Juvé i Clara Fernández

La ZBE Rondes de Barcelona és una àrea que inclou Barcelona i els municipis circumdants a les rondes, on es restringeix progressivament la circulació de vehicles més contaminants. 

Els municipis implicats treballen per promoure una mobilitat sostenible, segura, eficient i equitativa, perquè tothom pugui moure’s pel territori minimitzant les emissions contaminants i protegir, així, la salut de les persones. 

Des de l’1 de gener del 2020, es restringeix permanentment la circulació de tots aquells vehicles més contaminants els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7.00 a 20.00 h. 

La ZBE és una bona oportunitat per reduir la contaminació i evitar que els cotxes de la ciutat contaminin la qualitat de l’aire. La contaminació de l’aire provoca més de 350 morts prematures a l’any, i suposa un problema de salut especialment pels 200.000 menors de 14 anys que viuen a la ciutat. L’aire contaminat provoca càncer de pulmó, té clars efectes en malalties cardiovasculars i respiratòries, contribueix a l’aparició d’asma i de diabetis, restringeix el creixement fetal, alenteix el desenvolupament del cervell i de la funció pulmonar dels infants, i redueix l’esperança de vida. Aquestes mesures ajudaran a reduir els problemes amb la qualitat de l’aire de l’AMB, tot i que encara ens queda molt camí a seguir.

El més recent

Un futur incert

Com serà el món d’aquí 100 anys? És inútil intentar preveure el canvi climàtic que, ja