Aquests son els films essencials que has de veure per Halloween

T’agradi o no el terror, aquí trobaràs una varietat de films per disfrutar aquests dies de tardor que tant esperem durant l’any

Per: Ariadna López, Ariadna Garcia, Laila March, Maria Aran, Mariona Justícia, Pol Cardona i Lua Garcia

  1. BEETLEJUICE: No podria faltar una pel·lícula de Tim Burton en aquesta recomanació. És una comèdia amb una història de fantasmes, en un matrimoni que mor poc després de comprar una propietat, ells decideixen contractar els serveis de Beetlejuice un especialista en espantar mortals, per espantar els nous propietaris. És un clàssic, és un essencial que has de veure, i més quan s’apropen aquesta època de l’any. No es cine de terror, però es disfruta i pot ser molt divertida.

2. MIDSOMMAR: Midsommar és una molt bona pel·lícula per veure a Halloween. La peculiaritat d’aquest film, és que es gravada de dia (normalment les pel·lícules de por són ambientades en un panorama fosc, però aquesta no). Bàsicament, tracta d’un grup d’amics que son convidats a passar uns dies de vacances al sud d’Irlanda, en un poblat que resulta ser una secta. Tot i que en un principi dona una aparença “angelical”, aquesta façana oculta un horrorós rerefons, que val molt la pena descobrir. Personalment, és la millor pel·lícula de sectes que he vist en molt de temps, i si t’interessa el terror psicològic, aquesta és molt recomanable.

3. LOS CAZAFANTASMAS: Segur que ja coneixeu “Los Cazafantasmas”, una pel·lícula que ens acompanya des de l’any 1984 i que des de llavors és un clàssic que no pot faltar en els dies de halloween. Per si algú encara no l’ha vista, aquesta tracta d’uns doctors, experts en parapsicologia (investigació dels fenòmens paranormals), als quals concedeixen una beca i decideixen fundar una empresa anomenada “Los Cazafantasmas”. Es dedicaria a deixar la ciutat de Nova York buida d’éssers paranormals, esperits i fantasmes. Començaran a aparèixer molts d’aquests i arribarà un dimoni molt perillós. Si voleu saber com els doctors s’enfronten a aquesta situació, ja sabeu, només us heu d’animar i posar-vos-la a la televisió.

4. LOS MUNDOS DE CORALINE: L’argument dels mons de Coraline tracta d’una nena que, en mudar-se a la seva nova llar, descobreix una petita porta amagada a casa seva. Avorrida d’intentar cridar l’atenció dels seus pares constantment, troba darrere aquesta porta una realitat alternativa força semblant a la que ja és la seva vida. Aquesta pel·lícula té una animació sublim i amb una banda sonora molt bé aconseguida. Ensenya un món fantàstic i misteriós. Una gran pel·lícula per passar l’estona.

5. MONSTER HOUSE: Monster House és un llargmetratge d’animació de tipus comèdia, fantàstica i terror. Una molt bona pel·lícula enfocada a nens, majors de set anys, que volen disfrutar també de l’època d’explicar històries i veure pel·lícules de por.

Aquest film ens explica com en un tranquil barri residencial D.J Walters, un noi de dotze anys, se li ha ficat al cap que a la casa de l’ancià Nebbercracker, a l’altra banda del carrer, passa una cosa estranya. A la vigília de Halloween, la pilota amb la que juguen DJ. i el seu amic va a parar al jardí del senyor Nebbercracker, però arriba inexplicablement a l’interior de l’habitatge. Quan la seva amiga Jenny està a punt de ser engolida per la misteriosa casa, ningú no creu els espantats nois quan adverteixen que la casa és una criatura vivent que representa un perill; així que tots tres decideixen investigar l’enigma pel seu compte.

6. COCO: Coco és una pel·lícula d’animació de Disney publicada el 2017. Lluny de la temàtica de por, aquest film dona peu a reflexionar sobre la mort i les tradicions especialment mexicanes al dia de tot sants, tradició en la qual està inspirada l’obra. És una pel·lícula molt emotiva. L’argument de la mateixa es basa en un noi que accidentalment es transportat al món dels morts on busca ajuda per trobar el seu tataravi músic que havia mort temps abans i així aconseguir retornar al món dels vius al qual ell pertany. Animo a tothom a veure aquest film que us farà reflexionar i segurament us tocarà el cor.

7. EL SILENCIO DE LOS CORDEROS: Una pel·lícula de suspens i assassins és una opció ideal per Halloween, és per això que “El silencio de los corderos” és una gran recomanació. Aquesta pel·lícula tracta d’un assassí anomenat “Buffalo Bill”, buscat per l’FBI. Per trobar-lo, es contacta amb Clarice Starling, una universitària que és experta en conductes psicopates que vol formar part del FBI. Clarice visita una presó d’alta seguretat on es troba el Dr.Hannibal Lecter, un assassí psicoanalista molt intel·ligent el qual Clarice li intenta extreure informació sobre els patrons de conducta d’un assassí.