Comença l’enderroc del carrer de les Bugaderes per construir vivendes privades

El famós carrer d’Aiguafreda està sent amenaçat per les obres, un dels carrers secrets més emblemàtics de la ciutat de Barcelona

Construït a finals del segle XVIII, el carrer d’Aiguafreda va ser un centre de comerç al la Vila d’Horta (actual districte d’Horta-Guinardó, a la zona de Font d’en Fargues) durant els segles XVIII i XIX. La majoria de burgesos que vivien a la Barcelona emmurallada anaven a rentar la seva roba, ja que aquella zona era el lloc ideal en temes orogràfics.

El carrer d’Aiguafreda fotografiat per un membre de l’equip.

Malgrat tots els esforços dels veïns i de diversos grups reivindicatius com El Pou, l’enderroc d’una part del carrer i de masies, horts i jardins històrics construïts durant els segles XVIII i XIX a sigut inevitable. Aquests edificis històrics estaven localitzats a la baixada de Can Mateu, la qual passarà a ser més un carrer més ample on es contruiràn unes vivendes privades i uns jardins públics.

Les obres, localitzades a la baixada de Can Mateu.

L’enderrocament va començar el passat 13 de juliol, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i el Grup Immobiliari VERTIX, qui ho va aprovar a finals del 2018.

Actualment, ja s’han enderrocat totes les masies i només s’ha deixat una d’elles en peu per crear un Centre d’Interpretació dels Safareigs i l’antiga Vila d’Horta. Les obres estan previstes per finalitzar el pròxim 2024.