Horta, un barri més sostenible del que sembla

Comerços d’Horta conscienciats amb el consum responsable i el residu zero.

L’escola FEDAC Horta és una escola verda que es preocupa per la conscienciació dels infants i els joves de la importància de cuidar el medi ambient. A part de l’escola, al barri hi ha altres comerços que es preocupen pel mateix motiu.

Un dels perjudicants del medi ambient és el plàstic, per això hi ha diversos comerços que estan conscienciats i intenten evitar el plàstic en tot moment.

Biopompas, és un comerç que ven productes de neteja i higiene a granel situat al carrer de Maria Paretas, el propietari s’anomena Lluís Brunat i porta amb la botiga Biopompas vuit anys. Tots els seus productes són de línia ecològica i 100% biodegradables. En aquest tipus de comerç es reutilitzen els envasos i això fa que sigui més econòmic perquè no pagues l’envàs. Això provoca que la clientela vagi augmentant. També, pots escollir quina quantitat vols del producte desitjat.

Una de les altres botigues a granel es laQuinoa situada al carrer Baixada de la Plana, la propietària és la Teresa i porta amb la botiga sis anys. Ven menjar ecològic, la majoria de productes provenen d’arreu d’Espanya, però també d’algunes parts de França i Amèrica. A laQuinoa també es reutilitzen els envasos a més hi ha bosses de paper per qui no porti envàs. El menjar a granel surt més car pel fet de que és ecològic i necessita un tractament molt específic, llarg i costós, però això no canvia que és més saludable. Desgraciadament, els comerços a granel no són tan populars, a més que al ser més car menys famílies s’ho poden permetre. A mesura dels anys la Teresa ha anat perdent clientela, a causa dels supermercats del voltant. Per sort algunes famílies s’han organitzat per comprar a granel. 

A més a més a Horta també contem amb una cooperativa de consum ecològic anomenada Ridorta. Els aliments d’aquesta cooperativa els porta un granger de Begues i la majoria de productes son d’aquí Catalunya. Allà hi pots trobar tot tipus de verdures i fruites, formatges, iogurts, llet, aigues i cerveses en vidre i molt altres productes ecològics. El sistema de la cooperativa funciona així, cada setmana demanes el teu encàrrec a través d’un full de càlcul i quan hi vagis el trobaràs a la teva caixa. Quan formes part de la cooperativa, també t’hi has d’implicar, sis cops al any has d’anar allà i posar tots els aliments a cada caixa per cadascú. 

T’animem a tu i a la teva família a fer un petit pas per ajudar al canvi climàtic!