📸: https://docplayer.es/176222384-Memoria-del-projecte-del-caliu-espai-d-acolliment.html

Coneixeu El Caliu?

Per: Mariona Justicia i Ariadna López

Arriba Nadal i amb ell moltes campanyes solidàries per ajudar als més necessitats. El Caliu-espai d’acolliment, situat al barri d’Horta, és una organització sense ànim de lucre on es dediquen a proporcionar aliments i donar un espai on poder sentir-se com a casa a totes aquelles persones que no s’ho poden permetre.

L’escola FEDAC Horta va tenir el plaer de rebre a la Sònia, una de les cofundadores de l’associació Caliu i permanent de l’equip directiu. Va anar a diverses aules i va explicar com va ser el procés de creació i com aquest ha anat creixent amb els anys.

En aquest 2022 s’ha complert 12 anys des de l’obertura de les seves portes el 2010. Els primers dies van tenir unes 15 persones als menjadors, i el govern els hi va rebutjar l’ajuda, deien que no tenia futur, així que van haver de començar de zero. En aquests últims mesos ja han arribat a assistir-hi més de 300 persones.

La Sònia va transmetre als alumnes de l’escola la intenció principal que té el Caliu. Aquesta és que totes les persones que vinguin buscant d’aliment i companyia siguin escoltades i, com va dir ella, abraçades, que se sentin part d’alguna cosa. Aquesta associació també cobreix gran part de la part nutritiva de les persones oferint una bossa d’aliments per a tothom. Donen entrepans i esmorzars calents diàriament a més de 100 persones i durant els caps de setmana les persones ateses, de forma diària, són 220 o 230 usuaris. Ara, des de no fa gaire, donen també dinars. Com no hi cap tothom dintre del recinte, fan bosses amb menús per a que famílies, per exemple, puguin emportar-s’ho i s’ho pugui racionar.

Aconsegueixen que l’atenció sigui personalitzada i propera gràcies a la tasca dels més de 120 voluntaris. A més, gràcies a tots els col·laboradors, comparteixen esmorzars calents, entrepans, servei de rebost, atenció d’una treballadora social, seguiment per part de professionals del tema, assessorament jurídic per tràmits, suport econòmic en situacions crítiques, un pis d’acollida, sostre en situacions puntuals i un espai on poden romandre en un clima càlid i d’acompanyament.

El Caliu Espai-d’Acolliment té un pis d’inclusió social destinat a persones sense llar gràcies a una subvenció de la Fundació La Caixa. És un servei destinat a la recuperació i el treball integral de la persona des dels aspectes social, familiar, educatiu i d’integració sociolaboral per obtenir eines que possibilitin el camí cap a l’autonomia personal.

També van aconseguir, gràcies a ajudes i donacions, poder donar ulleres graduades a persones que no veien correctament. Per altra banda, una ajuda essencial que ofereixen és donar cursos bàsics com per exemple d’hostaleria. Permetent que moltes persones puguin incorporar-se o reincorporar-se al món laboral.

El Caliu és capaç de dur a terme aquesta gran acció gràcies a empreses que col·laboren activament amb ells des de fa anys:

Imatge de la web: http://www.caliu.org/

Imatge de la web: http://www.caliu.org/

Imatge de la web: http://www.caliu.org/

Imatge feta per: FEDAC Horta Report

Esperem haver-vos animat a participar en voluntariats o actes solidaris per ajudar als qui més ho necessiten.