Gràcies al pas del temps, la salut mental ha deixat de ser un tema tabú i avui en dia es té molt més en compte en el nostre dia a dia. Aquesta evolució social ha permès que la salut mental sigui vista igual d’important que la salut física, ja que tant el benestar emocional com el psicològic té un gran impacte en la qualitat de vida de les persones. Cuidar la nostra ment és igual d’important que tenir cura del nostre cos.
Actualment, demanar ajuda psicològica quan es necessita, o, simplement, anar sovint per fer un seguiment de com estem, està molt més normalitzat. Aquesta normalització és un gran avanç, ja que ens permet tractar els problemes emocionals abans que es converteix en situacions més greus. Malauradament, fa uns anys l’idea d’anar al psicòleg estava relacionada a un signe d’inestabilitat, cosa que feia que moltes persones no s’atrevissin a buscar l’ajuda que necessitaven i acabesin pitjor.
Aquesta idea errónea va donar una percepció molt diferent respecte a com percebem altres treballs de l’àmbit mèdic. Per exemple, anar al dentista i revisar l’estat de les dents és un hàbit molt present en el nostre dia a dia i socialment acceptat, però no passava el mateix amb l’estabilitat de la nostra ment. Afortunadament, aquesta manera de percebre la importància de la nostra salut mental ha a canviat molt en els darrers anys gràcies a campanyes de conscienciació i una major educació sobre salut mental desde petits.
El benestar emocional és un dels pilars fonamentals per poder tenir una vida plena i equilibrada. Per això mateix és essencial acabar amb les males creences que encara hi han i seguir promovent coneixement i normalitzant que cuidar la salut mental és igual de normal que cuidar la física. Només d’aquesta manera podrem arribar a tenir algun dia una societat que ho tingui molt més en compte, empàtica i conscient.