Els redactors RED se submergeixen en el periodisme radiofònic

Alumnes de secundària participen en un taller d’informatius als estudis de ràdio de la universitat Blanquerna-URL

Periodistes junior de les revistes Andreu Nin ReportFedac Sant Andreu ReportSTM Report i Nostra Senyora Report van tenir l’oportunitat d’assistir a un taller de ràdio formativa a la Facultat de Comunicació i Relacions Institucionals de la universitat Blanquerna-URL.

L’activitat es va desenvolupar a càrrec de Joan Maria Clavaguera, periodista i professor de la universitat. Després d’una introducció teòrica al món de la ràdio, Clavaguera va dividir els participants en redaccions perquè comencessin a elaborar un breu informatiu que després haurien de locutar a l’estudi.

Durant el procés, els periodistes junior van comprovar com la redacció d’una notícia varia segons el canal pel qual es difongui. El professor va facilitar algunes tècniques per a aconseguir que els oients entenguin bé la informació que estan escoltant.

“Aquest taller ens ha permès endinsar-nos en aquest món tan interessant que és la ràdio”, assegurava Pau Bernet, redactor de Nostra Senyora Report. Una vegada confeccionats els butlletins informatius, els participants van entrar a locutar a l’estudi amb l’ajuda del professor Clavaguera.

“Ha estat una experiència molt enriquidora. Ens ha servit per a aprendre una nova manera de transmetre informació d’actualitat, ja que el format radiofònic era completament nou per als redactors”, destacava Clàudia Palacio, directora del Fedac Sant Andreu Report.

Sens dubte, aquest primer contacte amb la ràdio, en un entorn universitari i amb la supervisió d’un professional, ha despertat el seu interès per aquest mitjà de comunicació.