FEDAC Horta és una escola verda

Avui dia 18 d’octubre, dia internacional de la protecció a la natura, volem explicar-vos perquè FEDAC Horta és una escola verda

FEDAC Horta és una escola verda ja que des de petits ens ensenyen a reciclar, ens porten a l’hort per plantar cultius com vegetals o plantes, ens regalen boc’n rolls per no utilitzar paper de plata o plàstics, entre altres iniciatives.

Què és una escola verda?

Una escola verda és aquella que es compromet en un pla i en unes accions per tal d’afavorir una bona actitud davant del medi ambient.

Hem entrevistat al Víctor Martínez, el director de l’ESO i a la Cati, professora de parvulari. Això és el que ens han dit:

Víctor Martínez ens explica que un dels objectius de l’Escola Verda és conscienciar als alumnes i a l’entorn escolar que avui en dia la sostenibilitat és molt important. L’altre objectiu és intentar que cada dia les coses siguin més sostenibles.

L’escola ha hagut d’entrar en un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona per a rebre el títol d’Escola Verda. Per això, cada any s’han de proposar unes accions a realitzar i, si al final del curs s’han complert els objectius proposats, es renova el certificat. 

La necessitat de treballar en aquest projecte va sorgir al veure que el món és molt poc conscient en la situació en la qual vivim i que moltes escoles de diferents països ja participaven i Espanya estava quedant enrere. FEDAC Horta treballa en el projecte d’Escola Verda des de fa molts anys i té el títol d’Escola Sostenible des de fa cinc. 

És molt important que els alumnes siguin conscients que estan en una escola verda. Si els més de vuit-cents alumnes ho traslladen a casa, al voltant de l’escola hi haurà unes cinc-centes cases sostenibles. I si això ho fessin totes les escoles, encara hi hauria moltes més. Com diu el Víctor  “Si això ho fem totes les escoles del barri, passarem a ser milers de cases sostenibles al barri.”

En aquest projecte hi participen l’escola, el Consorci (la part d’ensenyament que depèn de l’Ajuntament) i  l’Ajuntament de Barcelona. 

L’hort forma part del projecte de l’escola verda, els alumnes d’educació infantil son els que i participen, l’any passat van començar a anar els de Primer, Segon i Tercer en projectes molt concrets. 

Abans de la Covid s’havia iniciat una proposta que els avis dels alumnes de l’escola ajudessin en l’hort. 

Dintre de l’hort principalment es treballa el valor del respecte a la Natura, el valor del respecte al material, el valor de l’esforç i el valor de la vida. 

Links per veure les entrevistes: