Films essencials que has de veure per Nadal

Aquí trobareu una selecció de pel·lícules nadalenques imprescindibles per passar els pròxims dies

Per: Maria Aran, Itziar Caballero, Adriana García, Lua García, Mariona Justícia, Ariadna López

“SOL A CASA” (Home Alone)

1990 ‧ Comèdia/Infantil ‧ 1 h 43 m

Home Alone és una pel·lícula estatunidenca escrita i produïda per John Hughes el 1990. Va ser dirigida per Chris Columbus y protagonizada per Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O’Hara, Roberts Blossom, John Heard i John Candy.

El film relata la història d’un nen de vuit anys anomenat Kevin que forma part d’una família molt gran. Aquest tracta de què, accidentalment, el dia de Nadal, es queda sol quan la seva família se’n va fora a passar les festes i ha de defendre la seva casa de dos lladres que hi entren.

És la típica pel·lícula perfecta per passar una estona divertida i ententingua amb tota la família, és per totes les edat.

“BARBIE EN UN CONTE DE NADAL” (Barbie in a Christmas Carol)

2008 · Animació Infantil · 1h 18 m

Barbie en un conte de nadal és una pel·lícula dirigida per William Lau i produïda per Anita Lee. Està basada en el conte de Charles Dickens. 

La història tracta d’una cantant, Eden, que odia el nadal. Una nit, la seva tieta, Marie, a la qual odia, i tres espíritus nadalencs (del passat, present i futur) a ensenyar-li una lliçó. Tota la pel·lícula és una història on la Barbie li explica a la seva germana petita Kelly, la nit de nadal. 

Aquest film és ideal per què els més petits de la casa passin una bona estona aquest nadal. És molt entretinguda i la podreu gaudir en família.

“NADAL D’UN COP” (Falling for Christmas)
2022 ‧ Romàntic/Comèdia ‧ 1h 33 m

Nadal d’un cop és una pel·lícula de comèdia romàntica nadalenca del 2022 dirigida per Janeen Damian, en el seu debut com a directora, a partir d’un guió de Jeff Bonnett i Ron Oliver.

L’hereva d’un gran imperi hoteler, Sierra, pateix un sobtat accident d’esquí mentre li demanen matrimoni pel qual perd la memòria. Sense identitat ni diners es veu obligada a conviure amb el vidu amo d’un alberg de la localitat, la filla i la seva mare.

“CRÒNIQUES DE NADAL” (The Christmas Chronicles)
2018 · Infantil/comèdia · 1h 43m

Cròniques de nada o “The Christmas Chronicles”, en la seva versió anglosaxona original, és una pel·lícula de comèdia infantil protagonitzada pels actors Kurt Russell (Papà Noel), Darby Camp (Kate Pierce), Judah Lewis (Teddy Pierce) i Kimberly Williams (Claire Pierce), la qual es va estrenar en l’any 2018.

La Nit de nit de Nadal, els germans Teddy i Kate Pierce estan afectats per la mort recent del seu pare i és el primer nadal que passen sense ell.

La seva mare rep una trucada de l’hospital que li comunica que ha d’anar a treballar així que els germans es queden sols i decideixen intentar filmar el pare Noel in fraganti.

El que els Pierce no imaginen és que acabaran passant el Nadal amb un pare Noel amb caràcter molt diferent del que imaginaven, a causa de la pèrdua del seu trineu, ajudant-lo així a salvar el Nadal.

“EL GRINCH”
2000 ‧ Infantil/Cinema de fantasia ‧ 1 h 45 m

Aquesta pel·lícula d’animació és una adaptació del conte infantil “Com el Grinch va robar Nadal!” (1957), escrit per l’autor Theodor Seuss Geisel. Pel·lícula recomanada per nens majors de 6 anys.

El Grinch és un ésser de color verd que es caracteritza per ser malhumorat i viure en solitud als afores de Villa Quién, un poble on els seus habitants estan entusiasmats organitzant els preparatius per celebrar Nadal. Ell no té cap ilussió nadalenca així que tanta alegria li provoca ràbia i una enveja que és incapaç de controlar-se. Però, aviat descobrirà què pot fer perquè aquest sentiment desaparegui.

Recomanem aquesta pel·lícula perquè la considerem un clàssic nadalenc per veure amb la família durant aquestes festes.

“SANTA CAN”

2010 ‧ Infantil/Fantasía ‧ 1h 36m

Santa Can és una pel·lícula estadounidense dirigida i guionitzada per Robert Vince i protagonitzada per Reese Alexander, Jan Bos i Ameko Eks Mass Carroll, entre d’altres. 

Aquesta pel·lícula explica la història de Santa Claus i el seu acompanyant Paws, un gos. Un any més repartirant regals arreu del món, però hi ha un imprevist a Nova York on Santa perd la memòria. Ara Paws ha d’intentar salvar el Nadal!

Creiem que aquest film s’ha de veure si ets un amant dels animals i del Nadal.

Esperem que disfruteu molt d’aquesta selecció i d’aquests Nadals amb els que més estimeu.