Imma Sancho: “L’amor pel teatre me’l va despertar una mestra de Llengua que vaig tindre al Villar Palasí»

Marcos Rueda, Martín Roldán, Alicia Zrilić i Francisco Rivera de IES Henri Matisse Report

Imma Sancho és una directora de teatre i actriu de Paterna. Ha eixit en moltes pel·lícules espanyoles, reconegudes sèries i nombroses obres de teatre.    

 • Fa quant de temps portes sent actriu? Amb quants anys vas començar a ser actriu? 

Vaig començar amb 19 anys, així que fa 37 anys que vaig començar. 

 • Quines són les obres, sèries o pel·lícules més importants per a tu a les quals has participat? I quina ha sigut la que més t’ha agradat?

La pel·lícula més important per a mi és una peli que es diu Todos lo saben i la considere important perquè les pel·lícules d’eixe director, Asghar Farhadi, m’agradaven molt. I les obres de teatre més importants, si n’haguera de dir una, diria Llegenda de bandoler, perquè va ser la primera, però per a mi totes són importants.” 

 • Quina és l’obra de teatre en què més t’ha agradat participar? 

L’obra de teatre que més m’ha agradat va ser una que es diu El idiota en Versailles i una altra que es diu A poqueta nit

 • Com ha afectat la Covid-19 al teu treball?

Durant el primer confinament, com tot el món, no vaig poder fer res presencial i les classes de teatre eren difícils sense estar present perquè no és una feina que es puga fer online, no hi havia teatre, ni rodatges i ha afectat moltíssim perquè no es podia fer res.

 • De què t’agrada més treballar, com a actriu o com a  directora de teatre? 

Com a actriu m’agrada més, encara que últimament m’agrada més dirigir als alumnes que tinc al taller municipal a Xàbia (València). Quan hi ha alumnes que tenen prou interés m’agrada molt dirigir-los.

 • Quina experiència t’ha agradat més: cine o teatre? 

Tota la vida teatre, pero aquests últims anys s’ha equilibrat.

 • Has aparegut a la televisió?

Si he aparegut en moltes sèries, com per exemple: Puente viejo, Amar es para siempre, L’Alqueria blanca, etc… 

 • Vas començar a Paterna?

No, vaig començar prop de Paterna, en un poble anomenat Castellar. De tota manera, l’amor pel teatre me’l va inculcar una mestra de Llengua del Villar Palasí.

 • De totes les obres que has fet, de quina et sents més orgullosa?

Les que he dit abans que més m’agraden.

 • Què és el que més t’agrada del teu  treball? I el que menys? 

El que més m’agrada és que és una feina que he escollit per vocació i, el que menys, que és inestable pels temps de rodatge. 

 • Quina obra ha sigut la més difícil per a tu? I la més fàcil?

La més difícil és una obra que es diu Woyeck perquè vaig tindre que substituir a una altra actriu i la més fàcil es diu Tres forasters de Madrid, perquè era una comèdia senzilla, com un sainet.