Els infants de parvulari jugant a l’estona del pati.
//

Integració dels infants a parvulari 

Parlem amb quatre dones que estan relacionades amb el sector del magisteri infantil per saber-ne més sobre la integració dels més petits

Paula Tormos Camí i Jana Güell Serrano

Entrevistem a la Irene, la Noemí i la Susana, que treballen en l’àmbit del magisteri infantil, i amb la Desiré, mare d’una alumna de l’escola i professora de secundària i batxillerat del mateix centre. I coneixem més sobre la incorporació dels infants a parvulari.

Susana Rey (professora d’infantil) 

Quants anys portes en aquesta feina? 

A l’escola treballant porto 30 anys. 

Què és el que més t’agrada de la teva professió? 

El que més m’agrada de la meva professió és que és una professió molt activa i viva; sempre has d’estar actualitzant la manera d’ensenyar i d’acompanyar als infants perquè el nostre entorn està sempre canviant (les noves tecnologies, nous mètodes per ensenyar…). 

També m’agrada molt, i tinc la sort de poder-ho veure, veure-us créixer, com éreu quan teníeu 3 anys i com aneu canviant curs rere curs. 

Com funciona la integració dels infants en aquesta primera etapa?

La integració dels infants a l’escola intentem fer-la a poc a poc, amb un espai i unes mestres que només és per ells i que elles seran els seus referents.

A I3: els primers dies venen poques hores per tal de conèixer les persones (tant els adults com els iguals) i els espais que seran del seu entorn. 

Els espais es van ensenyant a poc a poc perquè se sentin segurs. Els primers dies amb ells hi ha més mestres que habitualment per tal que aquestes els puguin fer un acompanyament més individual. Utilitzem el joc com a metodologia per aprendre moltes coses (les joguines pesen, tenen color, olor, mida, es poden comparar, s’han de cuidar, compartir…) per això el joc i les joguines són les nostres grans aliades. 

I així continuem a I4 i a I5 però proposant qüestions amb més dificultats. 

Quin àmbit aprofundiries més amb els nens? 

La relació mestre-infant. Aquelles estones en les quals et pots permetre mirar, parlar i escoltar el que diu, necessita, reclama… l’infant que tens al costat. 

Irene Giralt (directora pedagògica) i Noemí Espelt (coordinadora d’infantil)

Desirée Baudel (mare d’alumne de l’escola)