Kings League

Decadènica de la Kings League

La kings league es va convertit en un fenòmen de masses després d’arrencar a principis de 2023.

La competició creada per l’exfutbolista Gerard Piqué i el famós ‘streamer’ Ibai Llanos va captivar l’audiència degut a la seva intenció d’innovar i oferir un nou format del fútbol i una competició on per participen equips creats per alguns exfutbolistes famosos i alguns dels ‘streamers’ més populars del món.

La primera temporada de la competició, anomenada ‘Split 1’ va revolucionar la plataforma Twitch amb els seus increíbles números, arribant a congregar una mitja de 557.000 espectadors per directe i, fins i tot, arribant a omplir el Camp Nou amb 92.522 persones.

La seva popularitat va fer que cadenes televisives com ‘Cuatro’ compressin els drets dels partits.

Al finalitzar l’’Split 1’, el president de la Kings league, Gerard Piqué, només tenia en ment seguir ampliant i innovant la competició, i així ho va fer, creant la competició femenina de la Kings league, anomenada Queens league i donant pas la segona temporada de la Kings league anomenada ‘split 2’.

La Queens league no va complir les expectatives, ja que hi havia una significativa diferencia d’audiència entre la que obtenien els companys de la Kings league i la seva.

El segon split de la King’s league, tot i seguir movent moltes masses, ja que va tornar a omplir un estadi de la primera divisió espanyola, el de l’Atlético de Madrid, amb 63.000 espectadors, ja va deixar veure avisos de la decadència del nombre d’espectadors.

La falta de pauses entre competició i competició ha sigut el principal motiu d’aquesta pèrdua d’espectadors, ja que, recentment, en menys de tres mesos, hi ha hagut dues noves competicions que han evidenciat el desinterès de l’antiga audiència.

D’omplir un camp Nou trenacnt rècords d’audiènica i expectatives, a omplir amb dificultats el palau sant Jordi.

Tot i aquesta pèrdua d’espectadors, els creadors de la King’s League segueixen enfocats i motivats amb el projecte, de fet, recentment, es va introduir una nova competició de la Kings League anomenada Kings League Americas. Aquesta nova competició s’ha fet per introduir la Kings League a llatinoamèrica i expandir l’univers de la Kings League, que ja tenen planejat fer un altre competició únicament per a Brasil. 

L’objectiu de de tenir tantes competicions a diferents països i continents és per a que en un futur es puguin fer competicions internacionals i poder arribar a tot el món.

D’uns 270.000 espectadors registrats durant gener, l’audiència ha caigut fins els 84.000 al mes d’octubre. 

Finalitzat el primer any de la Kings league, la competició ha organitzat una gala de premis, per recompensar als jugadors i jugadores pels seus assoliments al llarg de l’any.

El 17 de Desembre es va celebrar la Marató de TV3 i va col·laborar amb la kings league per jugar un partit solidari en directe. Tots els diners recaudats que van guanyar en aquell partit anaven directes a investigacions per combatre la salut sexual i reproductiva. Van jugar el Rayo Barcelona contra Jijantes, en aquest cas els equips estan formats per “famosos” catalans, com ara periodistes, influencers i d’altres.