Laia Artigas: “No vull enfocar-me cap una altra cosa que no sigui ser actriu”

Per (La Salle Premià Report) Jan Bufurull, Clàudia Biosca, Pol Gelambí, Idoia Fernández i Roger Escuin.

La jove actriu, estudiant de La Salle Premià, va debutar en el món de la interpretació de la mà de l’aclamada ‘Estiu 1993’

L’any 2018 Laia Artigas debutava en el món del cinema de la mà de la directora Carla Simón i dels actors David Verdaguer i Bruna Cusí. Artigas va sorprendre a tothom quan, amb només 9 anys, va interpretar el personatge de Frida a l’aclamada òpera prima de Simón, Estiu 1993. La jove premiarenca, estudiant de La Salle Premià, va recollir molt bones crítiques en el seu debut en el món de la interpretació, va estar nominada a Millor Actriu Protagonista als Premis Gaudí de 2018 i no va poder ser nominada als Goya al no arribar a l’edat mínima de nominació establerta per l’Acadèmia del Cinema Espanyol, els 16 anys. Parlem amb ella sobre com va viure aquell èxit sobtat i sobre com afronta el seu futur.

Com t’ha afectat socialment la participació a la pel·lícula Estiu 1993?

Al principi, quan els hi vaig explicar als meus companys/es de classe que anava a fer una pel·lícula, no s’ho creien. Quan l’any vinent la van estrenar, a principis de curs no era gaire còmode estar amb ells/es, perquè em tractaven diferent pel fet de ser actriu, però al final es vaig acabar acostumant. Després de fer la pel·lícula vaig repetir curs per l’absència a les classes.

DESPRÉS DE FER LA PEL·LÍCULA VAIG REPETIR CURS PER L’ABSÈNCIA A LES CLASSE

LAIA ARTIGAS, ACTRIU I ALUMNA DE LA SALLE PREMIÀ DE MAR

Quina va ser la teva reacció quan et van dir que formaries part d’aquella pel·lícula?

Doncs molt feliç i encantada. M’ho esperava perquè vaig fer bastants més càstings que les altres participants.

Que és el que més et va agradar del rodatge?

En general em va agradar tot del rodatge. Però si hagués de destacar alguna part, seria el tracte i totes les persones amb les quals vaig treballar.

Repetiries l’experiència?

Sí, ja que va ser una experiencia molt entretinguda i divertida, repetiria al cent per cent.

DE GRAN M’AGRADARIA SER ACTRIU, DEDICAR-ME A LA INTERPRETACIÓ

LAIA ARTIGAS, ACTRIU I ALUMNA DE LA SALLE PREMIÀ DE MAR

Com penses enfocar la teva carrera com a actriu?

M’agradaria ser actriu de gran, no vull enfocar-me cap a una altra cosa.

Arran de les bones crítiques rebudes per la teva interpretació, t’han ofert més papers?

Sí, m’han ofert participar a dos curts, un petit anunci i un capítol d’una sèrie i he participat en tot.

Algun cop t’han reconegut pel carrer? Si és així, com has actuat?

Si, més d’un cop anant pel carrer hi ha persones que m’han reconegut. Per exemple una noia d’aquí Premià que ha vist la pelicula repetides vegades, sempre em demana fotos i que li faci firmes i autògrafs.

Què opina o creus que opina la teva família al respecte que siguis actriu?

Crec que la meva família està encantada amb que em vulgui dedicar a aquest món perquè també els hi agraden molt les interpretacions i em donen suport.