Maltractament animal

Per Matisse Report (Simi)

Els animals són capaços de donar amor, companyia i protecció, però en moltes ocasions travessen una situació lamentable. En Espanya prop de 300.000 són abandonats cada any. Creus que és normal?

El maltractament animal apareix esmentat a l’article 3 de la declaració universal dels drets d’animals aprovada per la UNESCO i l’ONU a l’octubre de 1978:  

CAP ANIMAL SERÀ SOTMÈS A MALTRACTAMENTS NI ACTES DE CRUELTAT. SI ÉS NECESSÀRIA LA MORT D’UN ANIMAL, AQUESTA HA DE SER INSTANTÀNIA, INDOLORA I NO GENERADORA D’ANGOIXA. 

Segons el diccionari, «el maltractament és el tractament que causa sofriment o dany a animals”. Jo no tinc gats ni gossos a casa, perquè la meua mare té un greu problema amb els animals, però la meua tia tenia un gos, al qual el maltractaven. Un dia, quan el meu pare va arribar a sa casa, va veure amb els seus propis ulls com pegaven al seu gos i el meu pare va informar sobre els fets a l’oficina de cura de mascotes. Es diu que el maltractament animal freqüentment és producte de «ments malaltes» que gaudeixen del dolor dels altres. Hem de saber diferenciar entre la renya a les mascotes i el maltractament.

Una mascota és un ésser viu, no una joguina. Com ésser viu, requereix unes atencions i supose unes obligacions. Abans de comprar o adoptar un animal s’ha de meditar de forma objetiva si es pot, i sobretot si s’està en condicions d’atendre adequadament i conviure amb una mascota durant els propers anys. 

Si és així, s’ha de triar ̈el tipus d’animal i raça que puguen encaixar millor en el nostre tipus de vida, habitatge i disponibilitat de temps. En la meua opinió, una persona que abusa dels animals no té empatia cap a altres éssers vius i té el risc de generar violència cap a les persones.

México - Proponen prisión para quienes provoque la muerte de animales