Ona Caminal: “Després de caure diàriament, aprens fins i tot a caure”

Ona Caminal és una de les millors patinadores d’Espanya

Per Sant Gervasi Report

L’Ona Caminal, alumna de 3r d’ESO de l’escola Sant Gervasi, de Mollet Del Vallès, és una gran esportista aficionada al patinatge. Aquest esport està poc vist i tenim molta curiositat per saber com es desenvolupa la carrera esportiva de la nostra companya.

Des de quan patines?

El primer cop que em vaig posar uns patins, va ser als tres anys. Després, Jo veia a la meva germana entrenar quan ella tenia onze anys i allà va ser quan jo també vaig voler començar a patinar.

Quants dies entrenes a la setmana?

Entreno de Dilluns a dissabte, però sempre hi ha algun diumenge que també dedico hores al patinatge.

Quantes hores entrenes al dia?

Com a mínim al dia entreno dues hores. Però no sempre entreno aquesta quantitat d’hores. Els dimarts, per exemple, entreno quatre hores i mitja.

Algun cop has fet intensius?

Normalment, abans del campionat entreno més hores de les normals. Algun cop cinc hores o fins i tot he arribat a entrenar onze hores.

Com et sents uns dies abans de competir?

La setmana abans de competir durant l’entrenament estic molt concentrada i intento donar el màxim de mi com a qualsevol altre entreno. Normalment la setmana abans del campionat, entreno menys del normal per no carregar les cames i estar descansada per poder competir millor.

Quantes modalitats de patinatge has practicat durant tota la vida?

Durant tota la meva vida he arribat a fer quatre modalitats de patinatge. Una modalitat que es deia “escola” la vaig deixar als 11 anys. Una altra modalitat de patinatge és parelles, que ho vam deixar fa un any. “Lliure” és la modalitat que segueixo fent, també segueixo patinant en modalitats de “quartet”.

Quins són els teus objectius d’aquest any?

Normalment en la modalitat de “Lliure” el meu objectiu és avançar, aprendre cada dia més i que es vegi la meva evolució. A la modalitat de Quartet, el nostre objectiu és poder arribar al campionat d’Europa.

Quins són els premis que has guanyat durant els últims anys?

El 2018: Segons de Barcelona i Catalunya i cinquens d’Espanya en modalitat de parelles.

El 2019: Amb quartet campiones de Barcelona i Catalunya. En parelles Campions de Catalunya i cinquens d’Espanya.

El 2020: En quartet segones de Barcelona.

Algun cop has passat per alguna lesió greu?

Si algun cop m’he lesionat, però no ha sigut a causa de caigudes. Després de caure diàriament  , aprens fins i tot a caure. Lesions que he tingut i ara estic passant per una d’aquestes, és a causa de sobre càrrega al múscul. El màxim de temps que vaig estar sense patinar per una lesió, va ser d’un mes.

Vols tenir algun futur com a entrenadora de patinatge?

Sempre m’he plantejat aquesta pregunta. Sí que m’agradaria ser entrenadora, per a mi, totes les meves entrenadores han sigut una referència per a mi. M’agradaria ser una referent per a les patinadores del futur.

L’Ona seguirà patinant fins que aconsegueix arribar als seus objectius. Estem segurs que cada dia entrenarà amb més forces i més ganes per donar el màxim d’ella. Esperem que li vagi molt bé la seva carrera com a patinadora.