L’alumnat de 1r de Batxillerat de l’assignatura de biologia va realitzar una sortida a l’Aquàrium de Barcelona amb la finalitat d’aprofundir els seus coneixements en biologia marina i l’evolució.
La sortida estava dividida en dues parts. La primera part consistia en un taller en el qual els alumnes van tenir l’oportunitat d’aprendre i conèixer més sobre els taurons i desmuntar els mites que envolten aquestes criatures. Durant la primera activitat del taller es va demanar als alumnes que en petits grups compartissin els coneixements previs que tenien sobre els taurons. Seguidament, se’ls va explicar diferents característiques obre els taurons com per exemple la seva alimentació, fisiologia i reproducció. A més a més, van tenir l’oportunitat de poder observar mostres reals de teixits de diferents espècies de tauró amb un microscopi i també en van observar els ous on es troba l’embrió. Posteriorment, es va fer una reflexió sobre l’explotació i la sobrepesca dels taurons per part de l’ésser humà. Amb aquesta reflexió van concloure que els humans representen un perill més gran pels taurons que el que els taurons representen pels humans, per tant, els taurons serien les preses dels humans i no els depredadors. Va ser un taller molt dinàmic, on els alumnes van poder participar obertament i activament.
Durant la segona part es va fer una visita guiada per les instal·lacions de l’Aquàrium de Barcelona. Es va mostrar a l’alumnat quines espècies es trobaven a l’Aquàrium i com aquestes gràcies a l’evolució s’havien pogut adaptar al seu entorn per poder sobreviure. També, van aprendre a diferenciar entre espècies que habiten al Mediterrani i espècies provinents de mars tropicals. A més, es van comentar diferents característiques o dades curioses dels animals. Durant aquesta visita els alumnes també van poder observar com un grup de submarinistes alimentaven a rajades i taurons. Finalment, els alumnes van poder gaudir d’una estona lliure per l’Aquàrium.
Va ser una jornada enriquidora i molt productiva on van poder aprendre i gaudir de la biologia!