El Periódico

Què està passant en els búnquers del Carmel?

Aquest últim any s’ha viralitzat aquesta localització al barri del Carmel, on pots trobar una vista increïble de la ciutat de Barcelona

Fet per: Mariona Justicia i Ariadna López

Aquest espot sempre ha sigut popular entre els joves habitants de la ciutat, ja que és el millor lloc on veure postes de sol o les llums de la ciutat. 

Tot va iniciar quan es va començar a viralitzar a diferents xarxes socials i a les diferents guies turístiques. Les tardes als búnquers del Carmel cada vegada s’omplien més de gent, sobretot de turistes.

Fins i tot hi havia pàgines que organitzaven DJ i snacks per tothom que anés. Tots els diumenges a partir de les 18:30 h hi havia un DJ, i els veïns es van cansar d’aquests comportaments.

És cert que en aquests búnquers sempre s’han fet festes o “botellones”, però els veïns van enviar les queixes quan aquestes trobades van començar a ser setmanals, inclús entre setmana.

Ara per ara, la regidora ha afirmat que les balles sí que estan dissuadint els turistes de visitar aquest mirador a partir d’una hora. I que, a més, els que salten per ella s’arrisquen a emportar-se una multa. El primer dia de tancament va ser el 2 de maig i ja es van posar dues sancions. Però, els ciutadans els queda la incògnita de si aquestes sancions realment arribaran als seus destinataris, ja que la majoria són d’altres països.

La denúncia per entrar als búnquers del Carmel després del tancament té una sanció de 300 euros, i en cas de consumir alcohol a la via pública, la multa pot anar dels 100 als 600 euros.

L’Ajuntament de Barcelona espera que aquest problema vagi disminuint a mesura que els visitants vagin coneixent els nous horaris i les sancions corresponents. Per això, l’entitat municipal Turisme Barcelona “està treballant perquè aquesta informació arribi com més aviat millor als turistes, a través dels hotels i apartaments turístics, perquè no usin aquest espai a la nit”.