Susana Rey: “Jo estic molt contenta d’aquesta escola i tinc molts bons records”

Entrevistem a Susana Rey i Aina Durán exalumnes i treballadores d’aquesta escola en diferents èpoques

Entrevista Susana Rey:

  • Com es deia l’escola en aquell moment?

Abans l’escola era les Dominiques d’Horta. La gent, al barri, li deia així però realment es dia Santa Caterina de Siena, que és la patrona de l’escola.

  • Amb quants anys vas entrar a l’escola?

Jo vaig entrar amb quatre anys a parvulari.

  • Com estaven distribuïts els cursos?

Abans hi havia el parvulari (P3, P4 i P5) després hi havia l’EGB (Educació general bàsica) que durava 8 anys seguidament hi havia el BUP (Batxillerat unificat polivalent) 1r 2n i 3r de BUP i per acabar abans d’entrar a la universitat podies fer COU (curs d’orientació per la universitat) però en aquesta escola no es feia.

  • Quins han sigut els canvis més notables en la distribució de l’escola?

Ara que l’escola s’hi ha redistribuït, penso que hi ha hagut una millora considerable perquè els espais són més amples, l’estructura a l’hora de fer classes ha millorat, ja que ara hi ha més mobilitat i els espais estan habilitats per qualsevol curs, també s’han renovat espais nous com per exemple el menjador, la sala “nova” o la sala de psicomotricitat.

  • El claustre estava format només per dones?

No, el claustre de professors són tots l’equip directiu els coordinadors, els docents… hi ha dones i homes, però és cert que hi ha pocs homes, però per exemple a l’equip directiu hi ha més homes que dones.

  • Ens podries explicar una mica sobre el que hem escoltat de què l’escola abans només era de noies?

Quan vaig començar primer de BUP ja van començar a venir nois. Més tard, van començar a entrar a primària. Heu de recordar, que el Pare Coll, el nostre fundador, en un principi va fer les escoles per a noies, ja que antigament, no anaven a l’escola. Va pensar a crear un lloc on poguessin aprendre.

  • Com ha canviat la participació de les monges en l’educació?

El que ha passat és que com hi ha molt poques monges i són tan grans ara no fan classes, però abans les monges eren com les vostres mestres i professores i elles donaven matemàtiques per exemple, la Roser donava química perquè està doctorada i feia també classes igual que la Rosario. I totes les monges que estaven a qui donaven les classes com les que donen ara els vostres professors.

Entrevista Aina Durán completa: Entrevista Aina Durán Made with Clipchamp 1635966346287 9 – YouTube