Un estiu per submergir-te en la lectura

Pau Bernet de Nostra Senyora Report

L’estiu sempre és un bon moment per llegir llibres que ens venen de gust.     Cal aprofitar aquests dies per fer-ho. A continuació, trobareu unes quantes recomanacions per si no teniu cap idea encara. 

Ara que estem junts amb text de Roc Casagran i il·lustracions de Lara Costafreda

Una dura història, escrita en primera persona que narra la separació obligada de dos germans degut a la guerra civil. Un dels germans, en Tòfol, coneixerà la cruesa i duresa de l’exili, sumat al dia a dia al camp de refugiats d’Argelers. 

Mandela i el general amb text de John Carlin i il·lustracions d’Oriol Malet

Còmic biogràfic de l’expresident sud-africà Nelson Mandela, a partir del seu alliberament el febrer de l’any 1990. El militar retirat Constand Viljoen comandarà una milicia rebel que busca guerra civil, pero Mandela intercedirà per impedir que el seu país es trenqui. John Carlin va ser corresponsal a Sud-Àfrica pels diris The Independent  El País, fet que li va permetre conèixer personalment a Mandela i ara li permet fer un relat fidedigna als successos.

Hachiko, el gos que esperava amb text de LLuís Prats i il·lustracions de Zuzanna Celej

Novel·la basada en la història real del gos Hachiko, que esperava a l’estació del tren cada dia al seu amo, el professor Ueno, quan tornava de treballar. Gràcies a aquesta relació, el professor descobrirà la bellesa del món i el valor de l’amistat.

Adam i Thomas d’Aharon Appelfeld

Relat basant en les vivències de l’autor durant la Segona Guerra Mundial, que ens explica les aventure  de dos nens jueus, Adam i Thomas. Per tal de salvar-se s¡hauran d’amagar sols al bosc, on hauran de lluitar per sobreviure. Però totes les peripècies que viuran, forjarà un amistat invencible.

La filla de l’argenter de Núria Pardas

Relat històric situat a la Barcelona medieval, on descobrirem la dura discriminació que vivien els habitants del call jueu. Tot comença quan un jove pagès de comarques, en Jofre, decideix anar a la ciutat en busca d’una vida millor. Allà hi coneixerà la Raquel, la filla d’un argenter del call jueu. La història d’amor entre el jove cristià i la jove jueva es veurà truncada per la realitat cruel a la que està sotmesa la Barcelona del segle XIV.

Xocolata Amarga de Mirjam Pressler

Coneixerem la història de l’Eva, una noia grassa amb baixa autoestima perquè tothom es riu d’ella. La seva vida és plena de xocolata i mantega. El fet de conèixer en Michel i la Franziska li portarà moltes alegries i inseguretats. A partir d’aquí, valorarà l’amor i l’amistat, i aprendrà a superar la seva falta de confiança en ella mateixa.