/

Visita a l’Universitat Ramon Llull

Els redactor de la revista de l'escola Fedac Horta han fet tallers en l'Universitat Ramon Llull

Crónica realitzada per tot l’equip de Fedac Junior Report

J8hlYRurt8iTyuGJzXM6wAb75eHa0V5Demh7KtBMLEgO8ew2cY81qOjy4qUjZCffwFkyoFqtq1Ger-fuZydJejKa_xpiW1YSBsFUQiZTfLv6A4iIcWG7ibzKeILeQTc9saZVxKFPAajJrK-n8eFGfVE

Realitza un programa de TV des de plató

Un grup d’alumnes de Fedac Horta Junior Report van participar en el taller de “Realitza un programa de TV” realitzada en plató de la Universitat Ramon Llull. El taller era portat pel suport dels professors Joan Bosch i Jaume Benet, on van explicar l’utilització dels materials, passos i consells per fer un bon programa de televisió des d’un plató. 

Els alumnes van poder gaudir de l’activitat des d’un plató, que feia de funció a una aula de comunicació audiovisual, on els van ensenyar el material tècnic i el plató. Un cop feta la breu explicació, on els demanaven fer una part de preproducció i després la producció, es va dividir a tots els estudiants en dos grups de dotze persones. Van pujar a la sala de redacció, on a més a més de treballar en el guió del programa que anaven a dur a terme, van  generar un ambient de treball i companyerisme. Se’ls va permetre escollir entre dos temes diferents del programa (“Els premis Gaudí” i “Aitana, la influencer d’intel·ligència artificial”), que més endavant realitzaran. Un cop fet el guió del programa, es van assignar els diferents rols del rodatge, on es trobaven: un presentador, tres o quatre càmeres, quatre tècnics de so, un director i dos entrevistats . Una vegada assignats els rols, van baixar al plató, on es van ajuntar els dos grups. Mentre un grup feia el seu programa, l’altre s’encarregava de ser espectadors del rodatge. 

Un cop tot preparat, ja estaven llestos per començar a rodar! Primer es van trobar amb un problema tècnic (no funcionava el micròfon del presentador). Amb l’ajuda del regidor i dels realitzadors van aconseguir arreglar-ho i va començar el programa. El presentador va introduir el tema i va passar a publicitat. Des de la sala de realització varen encarregar-se d’introduir l’espot publicitari quan el presentador ho va proposar.  En aquell moment la regidora va informar a plató que  ja no estaven gravant. El  presentador i els entrevistats van aprofitar per repassar les preguntes de l’entrevista.  La regidora va informar que en 5 segons tornava el programa, ja que acabava la pausa publicitaria. Així que el presentador i els convidats varen preparar-se per la tornada.

El programa va tornar a començar. El presentador introduïa als entrevistats mentre aquest saludaven a càmera.  Van realitzar-les diferents preguntes relacionades amb els premis Gaudí. Després de 2 minuts d’entrevista, el programa va finalitzar. 

En conclusió, a mes d’aprendre molts coneixements sobre el món de la realització audiovisual, varen gaudir. 

NCHCjUYQcmPMyT2fnv6M1dpZy0OsSRhAlTpA-jxqlwpVmxWc_5Vbuu4zTIf1_0cUlltkZEqP1CWR6sL7mRkr6lAj4d9dmKEt0vthiRtxB38YCCV1a8F-Jq3mv___D8PLWEN66Cl7oe57TOj7ZmXidv4
cQyvUhh9HkGIlV6e3Lf3EDy4X3T5kw22hzQqfbihtrGbtK-fee5b9cZom7FA6j0EtujT_nogA-oE4xLMCwy8X7VvOdsyoRlVMx0LWlvoLRv6PUJ8OTgL1o7SSOkc1tVKs4ihu9lJLi_eHMvmQ_X1d4Q

Introducció al Màrqueting

La professora Alba Ramírez, especialitzada en Màrqueting, va ensenyar i explicar als alumnes de Junior Report, entre ells els de Fedac Horta, els quals eren en Jordi Inglès, en Jan Pradas i en Víctor Puig, les estratègies de màrqueting de les principals empreses del món, com ColaCao o Donuts.

El taller consistia en mostrar els principis del Màrqueting, els punts claus i com afecten al dia a dia.

Més tard, va fer que els alumnes diguessin els seus aperitius preferits, per fer-los veure que dia rere dia, tot el que és consumit, és una estratègia de Màrqueting.

Després, per grups, va fer-los pensar en una nova estratègia per la marca Donuts.

Consistia en pensar en un nou producte que pogués arribar a més gent i donés innovació a la marca. Havien de pensar, primer de tot, en el producte, després en com ho publicitarien, quines persones contractarien, quin tipus d’envàs tindria… Idees com les d’un pastís, cereals o Chupa Chups de Donuts van ser algunes de les idees més destacades.

També la professora va comentar les possibilitats que et dóna la assignatura del Màrqueting a la Blanquerna, que et dóna moltes opcions de poder marxar fora a treballar o estudiar i conèixer gent nova, aprendre nous idiomes i seguir formant-te i aprenent.

Programa de ràdio i esportiu

En aquest taller els alumnes de Fedac Horta van participar en la creació d’un podcast esportiu. Per començar van dirigir-se cap a una sala amb ordinadors per fer la creació i es va fer una pluja d’idees de temes per mencionar al podcast, els temes escollits van ser relacionats amb el Barça, l’Espanyol i l’atletisme.

Seguidament van fer grups de 4 redactors i un presentador que era l’encarregat de introduir el podcast per fer dues redaccions per redactor de cada redacció 80 paraules aproximadament.

Quan es va acabar de redactar es va grabar el podcast a una sala professional i amb efectes d’audios. 

Elevator Pitch

Treballem com elaborar un bon Elevator Pitch amb el professorat de la facultat de Periodisme.

Els alumnes de Junior Report de FEDAC Horta vam anar a la facultat de periodisme, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Van fer diferents grups per fer tallers sobre aquest àmbit. 

Nosaltres vam aprendre a elaborar un “Elevator Pitch“. Petita introducció sobre elles i la seva trajectòria. 

En l’elevator pitch van estar treballant amb micròfons, un croma i el teleprompter.

vRtEkNfK1mON_LCTG3O9Q6ZMnck6zH_3sjPWegxVw82GbtOEnPSkUYqUZ2XpnyZ_MtKUY9tE0XxaU6XpVnWgwtWFyug1JnGNgMtEZYcfo3zL78asJ19CQBiS6frDCMrAasGWDwLk6bUcyzoNpyJFsQk
hkDGGiV_uJxdD0EITGeWvGhm27G3fDDu8I8PXfKr6mGBaLk8gMfCw8Y5pfFHYT90JztuJmhyJIBYWWBfNABOfHtRP2wndwWgd9EU6P9gVWfBtgH0H8dqtpWAVkPm1U1AjqAqBxnZ9CHaTEqUB73qZc0